Функціонування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання

Шановні споживачі!

З моменту укладання публічних договорів приєднання про надання послуг з постачання гарячої води у порядку встановленому Законом України «Про житлово-комунальні послуги», а саме з 01.11.2021 року, розподіл та нарахування вартості наданих послуг здійснюється згідно вимог Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг (далі – Методика), затвердженої наказом Мінрегіонбуду від 22.11.2018р. № 315, зареєстрованої в Мінюсті від 28.12.2018р. за № 1502/32954.

Функціонування внутрішньобудинкової системи ГВП – це обсяг теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання.

Згідно зі змінами  Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг №315, нарахування здійснюються для всіх будинків міста, обладнаних системою ГВП. Розмір  нарахувань залежить від типу та інженерної конструкції системи гарячого водопостачання  будинку, а саме:

  • Обсяг теплової енергії витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи ГВП за наявності циркуляції складає – 20%;
  • Обсяг теплової енергії витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи ГВП при тупиковому прокладанні трубопроводів системи ГВП у будинку або непрацюючій циркуляційній лінії складає – 10%.

Обсяг теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи ГВП розподіляється між усіма співвласниками будівлі пропорційно до опалювальних площ їх квартир та нежитлових приміщень, без врахування фактичних обсягів споживання гарячої води споживачами (куб. м).              Відповідно усі співвласники будинку, в тому числі і ті, що встановили бойлери або тимчасово не користуються послугою сплачують витрати за теплову енергію, витрачену на забезпечення функціонування внутрішньо будинкової системи ГВП .

 

Адміністрація ТОВ «Сумитеплоенерго»