Шановні споживачі! Не накопичуйте борги за спожиті послуги!

Шановні споживачі послуг з централізованого опалення та/або гарячого водопостачання!

ТОВ «Сумитеплоенерго» наполегливо просить Вас терміново сплатити наявну заборгованість за спожиті послуги!

Актуальна інформація про поточні нарахування та стан розрахунків за централізоване опалення та постачання гарячої води розміщується в рахунках на оплату послуг, які щомісяця надходять на адреси споживачів.

Для уточнення інформації, споживачі можуть звернутися особисто до абонентської служби ТОВ «Сумитеплоенерго» за адресою: м. Суми, вулиця Лебединська, 7 (1-й поверх) або отримати консультацію спеціаліста за телефонами: 70-19-00, 050-407-05-68, 067-546-37-82.

Якщо в силу певних обставин споживач не має можливості повністю сплатити весь борг, для врегулювання питання оплати йому необхідно невідкладно звернутися до абонентської служби підприємства. Звернення буде розглянуто в індивідуальному порядку з проведенням аналізу причини виникнення боргу та визначенням оптимального варіанту ліквідації заборгованості. Одним із них, наприклад, може бути укладання договору реструктуризації (поступового погашення боргу).

За умови відсутності оплат протягом декількох розрахункових періодів та не вжиття заходів зі сторони споживача щодо добровільного погашення накопиченого боргу або його реструктуризації, ТОВ «Сумитеплоенерго» вимушене звертатися до суду з метою примусового стягнення заборгованості. У такому випадку боржнику додатково прийдеться сплатити інфляційні збитки, 3% річних та відшкодувати судовий збір.

На стадії виконання рішення суду проводиться стягнення боргу з банківських рахунків, карткових рахунків, заробітної плати, пенсії боржника, накладається арешт на рухоме та нерухоме майно, здійснюється обмеження виїзду боржника за кордон, тощо.

У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог стягувача, відповідно до ст. 52 Закону України «Про виконавче провадження» стягнення звертається на належне боржнику інше майно, а саме: земельну ділянку, будинок, квартиру, автомобіль, з подальшою реалізацією цього майна на торгах та погашення боргу.

ТОВ «Сумитеплоенерго» закликає споживачів бути відповідальними, вчасно проводити оплати за спожиті послуги та не припускати накопичення боргу!