Роз’яснення стосовно нарахування внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку

В рахунках на оплату житлово-комунальних послуг за березень місяць поточного року з’явився окремий рядок із внесками за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла.

Вартість зазначеної послуги, відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», була виключена з тарифу на опалення, тому відтепер вона зазначатиметься в рахунках окремо.

Розпорядженням Виконавчого комітету СМР від 21.12.2019 року № 745 визначено розмір щоквартальних внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку теплової енергії у розрізі кожного загальнобудинкового засобу обліку.

Розмір внесків залежить від кількості приміщень у будинку, чим більша їх кількість, тим меньша сума  нарахування.

Внески сплачують споживачі категорії «Населення», власники нежитлових приміщень, у тому числі, споживачі, приміщення яких обладнані індивідуальними системами опалення.

Внески будуть нараховуватись один раз на квартал.

Обслуговування засобів обліку предбачає проведення наступних заходів: періодичний огляд, аналіз роботи засобів обліку, зняття показників споживання, перевірка цілісності пломб та виконання інших технічних регламентних робіт. Також передбачено опломбування та розпломбування вузлів обліку, їх чергова державна метрологічна повірка та ремонт.

 Звертаємо Вашу увагу! Обслуговуванням не передбачено заміну або встановлення комерційного вузла обліку теплової енгергії.

Кошти, отримані за обслуговування вузлів комерційного обліку, спрямовуються ТОВ «Сумитеплоенерго» на окремий банківський рахунок та будуть використані виключно з метою реалізації вказаних вище заходів.