ТОВ “Сумитеплоенерго” взяло участь участь у брифінгу щодо проходження опалювального сезону

17 січня 2020 року у Сумській міській раді відбувся брифінг щодо стану проходження опалювального сезону в м. Суми.

ТОВ «Сумитеплоенерго», як одне з теплопостачальних підприємств, що постачає тепло та гарячу воду до 2/3 осель сумчан, взяло участь у брифінгу.

Одним з ключових питань було питання проведення перерахунку нарахувань за централізоване опалення пов’язане зі зміною ціни природного газу.

Нагадаємо, що 24 грудня 2019 р. Кабінетом міністрів України було прийнято постанову № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», якою передбачається можливість проведення зміни розміру нарахувань за спожиту теплову енергію у зв’язку зі зміною ціни природного газу.

Враховуючи, те що ТОВ «Сумитеплоенерго» є ліцензіатом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та з урахуванням специфіки діяльності теплоелектроцентралі в режимі комбінованого виробництва теплової та відпуску електричної енергії, підприємство звернулося до НКРЕКП за роз’ясненнями, щодо методики проведення зазначеного перерахунку, – повідомив у ході брифінгу директор теплоелектроцентралі Дмитро Васюнін.

Крім цього, «Сумитеплоенерго» звернулося до Міністерства розвитку громад та територій України за роз’ясненнями щодо застосування вищезазначеної Постанови. Після отримання відповідних роз’яснень в частині правильності розрахунків з урахуванням специфіки діяльності підприємства, вони будуть враховані при формуванні розрахунків, – додав Дмитро Геннадійович.

Додатково повідомляємо, що 14 січня 2020 року, відбулося засідання НКРЕКП, на якому було схвалено рішення щодо встановлення для ТОВ «СУМИТЕПЛОЕНЕРГО» нових тарифів на теплову енергію.

Згідно схвалених розрахунків, для споживачів зони обслуговування ТОВ «Сумитеплоенерго» розмір нових тарифів на теплову енергію за категорією споживачів «населення» складає 1170,97 грн/Гкал (без ПДВ). Тобто відбувається зниження вартості теплової енергії на 104,86 грн/Гкал або на 8,2%.

Також треба відзначити, що ТОВ «Сумитеплоенерго», завдяки комбінованому режиму роботи теплоелектроцентралі, де основним видом палива є вугілля, знаходиться у вузькому переліку підприємств України, яким таки вдалося знизити тариф на теплову енергію на 2020 рік у розрізі груп споживачів, ввіреної зони обслуговування.