Про підготовку теплового господарства до опалювального сезону 2020-2021 рр

Шановні мешканці !

ТОВ «Сумитеплоенерго»,  є виконавцем послуг з постачання теплової енергії та гарячої води на території міста Суми в районі вулиць Привокзальна, Троїцька, Г. Крут, Інтернаціоналістів, І. Сірка, Харківська, Прокоф’єва, С. Табали (Севера), Тополянська, Г. Кондратьєва, Петропавлівська, Горького, Охтирська, Р. Корсакова, Нижньосироватська, Білопільський шлях, Роменська, проспектів Т. Шевченко і М. Лушпи, пров. Лікаря З. Красовицького, м. Незалежності та прилеглих територій.

АТ «Сумське МНВО» в особі КППВ надає вищезазначені послуги в районі вулиць Першотравнева, Засумська, Я. Мудрого, Т. Шевченко, Іллінська, Металургів, Холодногірська, Л. Українки, Ковпака, пр. Курський та прилеглих територій.

ТОВ «Сумитеплоенерго» обслуговує цілісний майновий комплекс з виробництва та постачання теплової енергії, у тому числі теплові мережі до зовнішньої стіни будівель.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» мережі від зовнішньої стіни будинків та споруд із обладнанням на них, є внутрішньобудинковими системами опалення і гарячого водопостачання та перебувають на обслуговуванні Управителів чи ОСББ.

На виконання Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду ТОВ «Сумитеплоенерго»:

  • розробило та в установленому порядку затвердило організаційно – технічні заходи з підготовки джерел теплової енергії та зовнішніх теплових мереж до опалювального періоду 2020-2021 років, а саме: проведення профілактичних робіт та гідравлічних випробувань, ремонтів і заміни мереж та обладнання, налагоджувальних робіт, тощо.
  • погодило Управителям та ОСББ заходи з підготовки внутрішньобудинкових систем багатоквартирних будинків до опалювального періоду.

Наразі ТОВ «Сумитеплоенерго» приступило до виконання робіт з підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2020-2021 років.

Роботи, які проводить ТОВ «Сумитеплоенерго» на обладнанні ТЕЦ, котелень та центральних теплових пунктах (ЦТП), для мешканців міста не є помітними.

Разом з тим роботи, які виконуються на зовнішніх теплових мережах, не позбавлені уваги, оскільки супроводжуються земляними роботами та порушенням елементів благоустрою.

Відповідно до Розпорядження Міського голови гідравлічні випробування будуть виконуватись у період:

  • з 4 травня по 1 вересня 2020 на внутрішньоквартальних теплових мережах від ЦТП та котелень;
  • з 1 липня по 31 липня 2020 на магістральних теплових мережах по території обслуговування ТОВ «Сумитеплоенерго»;
  • з 20 липня по 21 серпня 2020 на магістральних теплових мережах по території обслуговування АТ «Сумське МНВО» в особі КППВ.

У ході проведення  гідравлічних випробувань виникає потреба в усуненні поривів та заміні аварійних ділянок теплових мереж, заміні запірної арматури, сальникових компенсаторів, тощо.

Попереджаємо, що на вулицях в результаті випробувань можливі пошкодження підземних трубопроводів, що супроводжуються викидами мережної води на поверхню та виникненням провалин. Будьте обережні, попереджуйте дітей про  небезпеку. Не наближайтесь самі та не допускайте дітей до провалин та місць виходу води, повідомляйте про такі випадки на АЕДС ТОВ «Сумитеплоенерго» за телефонами 78-78-00, 78-78-01 (цілодобово).

Виконання вказаних робіт є запорукою стабільного проходження опалювального періоду 2020-2021 років.

Адміністрація ТОВ «Сумитеплоенерго» просить вибачення за тимчасові незручності, які створюються при виконання робіт з підготовки теплового господарства до опалювального періоду. 

 

З повагою, ТОВ «Сумитеплоенерго»