Лічильники

Шановні споживачі, особливо мешканці житлових будинків за адресами : вул.Харківська,31, 33, 39 ,41, 43, вул.Заливна,1 ,5,7 ,9, 11 та вул.Шишкарівська,2!

Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі Закон) введено обов’язок для  операторів зовнішніх інженерних мереж оснастити інженерні вводи житлових будинків  вузлами комерційного обліку, що забезпечують загальний облік споживання відповідної комунальної послуги в будівлі, її частині (під’їзді), обладнаній окремим інженерним вводом.

Керуючись  пунктом 3 ст. 3 Закону, ТОВ «Сумитеплоенерго», як  оператор зовнішніх інженерних мереж не менш як за два місяці до встановлення вузлів комерційного обліку повідомило Вас, як власників (співвласників) будівлі, про намір встановити такий вузол, вартість такого встановлення, розмір та порядок сплати передбаченого цим Законом внеску за встановлення вузла комерційного обліку.

Власник (співвласники) будівлі протягом двох місяців має право повідомити оператору зовнішніх інженерних мереж (за своїм вибором) про:

– згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах;

– намір погодити з оператором зовнішніх інженерних мереж відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку;

– намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

На виконання вищезазначеної норми Закону, для ознайомлення з витратними складовими, Вам та решті співвласників будівель було, разом з повідомленням, надано калькуляцію вартості встановлення вузла комерційного обліку гарячого водопостачання. Калькуляція містила заплановані витрати ТОВ «Сумитеплоенерго» на встановлення вузла обліку, а саме : виготовлення проектно-кошторисної документації, вартість вузла обліку та матеріалів для його монтажу, вартість монтажних робіт та витрати на абонентське супроводження, кошторисний прибуток. У випадку, якщо співвласники будівлі приймуть рішення самостійне про виконання певної складової калькуляції, загальна вартість витрат буде зменшена на цю складову!

Також слід зазначити, що при нарахуванні внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку застосовується законодавство про соціальні нормативи користування комунальними послугами.

У разі якщо власник (співвласники) будівлі не дає згоди або створює перешкоди встановленню вузла комерційного обліку в місцях вводу зовнішніх інженерних мереж у будівлю, оператор зовнішніх інженерних мереж, до яких приєднана (приєднується) будівля, може вимагати встановлення судом сервітуту щодо частини будівлі, в/на якій обладнується вузол комерційного обліку, для встановлення та обслуговування такого вузла обліку. У такому разі порядок відшкодування витрат на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, встановлений цією статтею, не змінюється.