ОГОЛОШЕННЯ

Шановні споживачі, ТОВ«Сумитеплоенерго» повідомляє, що у травні 2019 року органами соціального захисту населення проводиться перепризначення субсидій на наступний опалювальний період.

Підприємством – надавачем послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, ТОВ «Сумитеплоенерго» до управління соціального захисту постійно надаються реєстри споживачів – отримувачів субсидії, які наразі мають заборгованість за комунальні послуги. Відповідно, громадяни, які станом на травень-червень матимуть борги за житлово-комунальні послуги, втратять право на подальше отримання готівкової (монетизованої) субсидії.

Пенсіонери отримають державну допомогу на оплату комунальних послуг готівкою через Пенсійний фонд та Укрпошту, особи не пенсійного віку – через Ощадбанк.

Ті громадяни, які отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у минулому опалювальному сезоні, за умови відсутності заборгованості, автоматично отримають перепризначення державної підтримки.

Разом з цим, повідомляємо що із 1 травня в Україні набув чинності Закон “Про житлово-комунальні послуги”, який передбачає нарахування пені за несвоєчасну сплату послуг у розмірі 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення.

Враховуючи вищезазначене, наголошуємо Вам про необхідність терміново сплатити існуючу заборгованність за отримані послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання в термін до «25» травня 2019р. з метою збереження державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг та в подальшому не припускати утворення боргів, з метою уникнення додаткових фінансових санкцій у вигляді пені.