Заходи по закінченню опалювального сезону

Завершується опалювальний сезон 2018/2019 років і відповідно ТОВ «Сумитеплоенерго»наголошує на безумовному виконанні вимог суб’єктами господарювання Закону України «Про теплопостачання», Правил користування тепловою енергією, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду (далі – Правила) та інших державно-правових актів які регламентують виконання ряду організаційно-технічних заходів з підготовки до нового опалювального сезону. А саме:

Розділ VIII п.2 Правил: На основі опису виявлених недоліків в роботі внутрішньобудинкових систем централізованого опалення і ГВП у минулий опалювальний період та за підсумками весняного огляду визначити обсяг робіт з підготовки до наступного опалювального періоду.

В місячний термін, але не пізніше травня поточного року, після проведення весняного огляду скласти і погодити з ТОВ «Сумитеплоенерго» переліки заходів, необхідних для підготовки внутрішньобудинкових систем централізованого опалення та ГВП до експлуатації в наступному опалювальному періоді, у т.ч. графіки їх виконання.

Зазначені заходи повинні передбачати:

– виконання ремонтно-профілактичних робіт устаткування тепловикористовувальних установок і внутрішньобудинкових систем;

– усунення порушень, виявлених у гідравлічних та теплових режимах тепловикористовувальних установок;

– промивання устаткування, тепловикористовувальних установок, трубопроводів та систем теплоспоживання;

– відновлення теплової ізоляції;

– перевірку та відновлення (за необхідності) герметизації інженерних вводів;

– гідравлічні випробування внутрішньобудинкових систем централізованого опалення та елеваторних вузлів;

– налагодження систем теплоспоживання;

– відновлення (за необхідності) роботи нагрівальних приладів на сходових клітинах;

– перевірку відповідністі розмірів лімітних звужуючих пристроїв, правильність їх установки та пломбування ТОВ «Сумитеплоенерго»;

–  виконня ремонту та повірки ЗВТ.

Розділ VIII п.3 Правил: до 15 вересня після виконання ремонтно-профілактичних робіт внутрішньобудинкові системи опалення заповнити хімічно-очищеною водою з тиском більше статичного на 0,5 кгс/см² за попереднім узгодженням з ТОВ «Сумитеплоенерго», після увідні засувки закрити.

Розділ ІV п.5 Правил: до 01 жовтня у повному обсязі закінчити планові роботи в системах опалення та ГВП.